FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Wat moet ik weten?

Uw ponton/drijvers moeten voor de beste stabiliteit minstens 2 meter breed zijn. Ook kleinere breedtes zijn mogelijk, dit ontwerp moet wel eerst door ons zijn goedgekeurd voor de garantie. Onze producten zijn getest op zee met golven van 3 meter. Hierdoor kunt u, na goedkeuring van uw ontwerp, de drijvers bij hoge golven en slecht weer gewoon gebruiken.

 


 

 

Wat zijn uw betalings- en leveringsvoorwaarden?

Bij grote afname zullen we u altijd een scherpe offerte aanbieden. We kunnen elke groot project leveren, de leveringstermijn is per project verschillend. Voor kleine projecten leveren wij doorgaans binnen 5 werkdagen, dit plannen wij in overeenstemming met de klant. Vraag ons naar de actuele leveringstermijn van uw gewenste project.

 


 

 

Hoeveel kost het als ik de installatie uitbesteed aan Nautic Nederland?

Wanneer u ervoor kiest om de installatie door ons te laten uitvoeren betaald u slechts €20,- per m² incl. BTW. Het systeem wordt voor dit bedrag gekoppeld, daarnaast wordt het systeem op de juiste wijze aan de kade/steiger bevestigd. Er komen geen extra kosten bij voor het installatie materiaal.

 


 

 

Kan ik hulp krijgen bij mijn ontwerp?

Ja zeker, neem contact met ons op en wij zullen u adviseren en helpen bij het ontwerpen van uw project.

 


 

 

Hoe ontvang ik de drijvers?

In principe ontvangt u alle onderdelen los in sommige gevallen kan het i.v.m. vervoer noodzakelijk zijn om vast sommige drijvers te koppelen. Kiest u ervoor om de installatie door ons uit te laten voeren dan zorgen wij voor de gehele installatie van uw drijvers.

 


 

 

Kan ik mijn ponton/drijvers verplaatsen?

Ja, u kunt uw drijvers eenvoudig door het water verplaatsen. Trek of duw (met een boot) de drijvers of een deel daarvan naar de desgewenste plaats en bevestig hem dan.

 


 

 

Wat is de garantie?

Iedere consument heeft recht op 2 jaar consumenten garantie. Daarnaast levert onze fabrikant nog fabrieksgarantie op alle producten van het modulaire drijfsysteem. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie over de garanties.

 


 

 

De gevolgen van moeder natuur…

Hoe zit het met wind, golven en stroming?

De drijvers zijn extreem duurzaam, flexibel en door het lichte gewicht kunnen ze gemakkelijk golven weerstaan. Het meest kwetsbaar is een haven inrichting met lange en smallere oppervlakte. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

Hoe zit het met tij wateren?

De drijvers zullen mee bewegen met het tij, dit vormt dus geen enkel probleem. Uiteraard is de bevestiging erg belangrijk.

Hoe zit het met ijs?

Wanneer het drijfsysteem in een rivier met stroming ligt waar zich ijs vormt is het raadzaam om uw drijvers uit het water te halen. Liggen de drijvers in water waar weinig tot geen stroming is dan kunt u ze in het water laten.

 


 

 

Welke kleuren drijvers zijn er?

Er zijn een aantal kleuren in ons standaard assortiment. Alleen de grijze drijvers hebben wij op voorraad. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om bij grote afnames een kleur naar keuze te laten produceren. Vraag naar de actuele voorraad.

 


 

 

Kunnen de drijvers in ondiep water?

Een drijver heeft een diepgang van 5 tot 10 cm. De drijvers kunnen ook (gedeeltelijk) op de bodem/grond prima worden gebruikt. Lage waterstanden of overgang van land naar water zijn dus geen enkel probleem.

 


 

 

Beschadigd de romp van mijn vaartuig?

De drijvers zijn gemaakt van hi-density polyethyleen, dat is zachter dan de romp van uw vaartuig. Als u het dive on systeem schoon houdt zal er geen schade ontstaan. Mocht u het dive on vuil zijn (zand, modder, etc.) dan kunnen er wellicht krasjes ontstaan. Uiteraard kan dit door nog meer externe factoren voorkomen.

 


 

 

Hoe krijg ik mijn vaartuig op een dive on systeem?

Het proces is eenvoudig, u kunt het vaartuig door middel van de motor op de drijvers stuwen of doormiddel van spierkracht. Terug werkt het visa versa.

 


 

 

Wat maakt de drijvers zo uniek?

Onze drijvers zijn oneindig koppelbaar en in bijna ieder gewenste vorm te installeren. Een groot voordeel is dat u het ontwerp eenvoudig aan kunt passen. Ook het stapelen van de drijvers maakt ons systeem zo fuctioneel, hierdoor kunt u een hoger platform creeren en kan het systeem nog meer gewicht dragen per vierkante meter.